Μεταφραση

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Τα συμπτώματα του jet lag και πώς αντιμετωπίζεται

Μην αφήσεις την αϋπνία του jet lag να σου χαλάσει την χαρά του ταξιδιού

Όταν κάνουμε ένα μακρινό ταξίδι σε προορισμό με διαφορετική ζώνη ώρας, το βιολογικό μας ρολόι απορρυθμίζεται, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος μας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά της ώρας από την τοπική μας, τόσο πιο έντονα εκδηλώνεται το jet lag (γνωστό και ως βιοαπορρύθμιση), ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως για κάθε μια ώρα διαφορά, ο οργανισμός χρειάζεται μια ημέρα για να επανέλθει!

Τα συμπτώματα που εμφανίζει κάποιος που έχει jet lag είναι:

  • Αϋπνία, υπερβολική υπνηλία ή πρώιμη αφύπνιση
  • Κόπωση
  • Σύγχυση και δυσκολία στη συγκέντρωση
  • Απώλεια όρεξης, ναυτία, δυσπεψία
  • Δυσκοιλιότητα, διάρροια
  • Μυϊκοί πόνοι


Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται μαζί ή και χωριστά και συνήθως εντός των δύο πρώτων ημερών από το ταξίδι, αν έχετε ταξιδέψει σε τουλάχιστον δύο ζώνες ώρας. Τα συμπτώματα είναι πιο έντονα και διαρκούν περισσότερο για όσους έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες ζώνες ώρας και ιδίως εάν το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε ανατολική κατεύθυνση, για παράδειγμα στην Κίνα.

Ταξίδι χωρίς άγχος για το Jet Lag

Η Melatonin SM είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, σε μορφή spray άμεσης δράσης, για υπογλώσσια χορήγηση. Συνιστάται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας και της βιοαπορρύθμισης (jet lag), προσφέροντας έναν ήρεμο ύπνο, με λειτουργικότητα και εγρήγορση την επόμενη μέρα. Παρασκευάζεται με τεχνολογία νανογαλακτωματοποίησης, επιτυγχάνοντας 240% μεγαλύτερη και 630% ταχύτερη απορρόφηση από τα δισκία, μέσα στα 5 πρώτα λεπτά μετά τη χορήγηση. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ένας ψεκασμός (1 mg μελατονίνης) 15 λεπτά πριν τον ύπνο.