Μεταφραση

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Πιροσκί με φέτα

Εύκολη και νόστιμη συνταγή


Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Μισό λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και αφήνετε σκεπασμένα με μια πετσέτα μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
  2. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγετε περίπου 15 εκατοστά.
  3. Βάζετε μέσα τη φέτα μαζί με λίγο πιπέρι και κλείνετε καλά σαν μισοφέγγαρο.