Μεταφραση

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Σοκολατένια τρουφάκια

Νόστιμα γλυκίσματα για ημέρα των ερωτευμένων


Υλικά για 4-6 άτομα:
  • 225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60% κακάο
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη


Εκτέλεση:
  • Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
  • Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
  • Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο-λίγα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
  • Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
  • Βουτάμε τα σοκολατάκια στη σοκολάτα γάλακτος και αφήνουμε να στεγνώσουν. Στο τέλος διακοσμούμε με καρδούλες και σερβίρουμε!