Μεταφραση

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Μοσχαράκι με ξηρούς καρπούς

Πεντανόστιμη συνταγή για ένα τέλειο γεύμα


Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα μαϊντανό
  • 1 κουτάκι ντοματάκια
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • μπρόκολο βρασμένο
  • κανέλα 1 ξυλάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 500 γραμμάρια φυστίκια
  • 500 γραμμάρια κάσιους
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα

Εκτέλεση:
  • Από το βράδυ βάζετε τα φιστίκια σε χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
  • Την επόμενη μέρα βάζετε το κρέας στην κατσαρόλα, με το λαδί και το κρεμμύδι να ροδίσει λίγο.
  • Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο ρίχνετε το μοσχαράκι σε μπουκίτσες και το τσιγαρίζετε μέχρι να χρυσαφίσει λίγο για περίπου 10 λεπτά.
  • Μετά στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι ρίχνετε τον μαϊντανό, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα.
  • Αφού περάσουν 10 λεπτά ρίχνετε τα φιστίκια ξεφλουδισμένα, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να λιώσουν σαν τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά.
  • Σερβίρετε με τη συνοδεία μπρόκολου.