Μεταφραση

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ρολά σφολιάτας με μήλο και κανέλα

Μυρωδάτο επιδόρπιο που θα σας συναρπάσει


Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου περίπου 400 γραμμάρια
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα 500-600 γραμμάρια τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
  • 5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον καστανή ζάχαρη για το φινίρισμα


Εκτέλεση:

  • Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
  • Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβετε τα μήλα και τα στύβετε πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.
  • Ανοίγετε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο.
  • Το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μήλα και το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτετε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.
  • Βάζετε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
  • Με μεγάλη προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) κόβετε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.
  • Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
  • Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα ρολά ξαπλωτά με τις σπείρες προς τα πάνω (να μοιάζει σαν σαλιγκάρι).
  •  Πασπαλίζετε με την επιπλέον καστανή ζάχαρη ή αν θέλετε με λευκό γλάσο ζάχαρης και ψήνετε για 30 λεπτά.