Μεταφραση

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ταχυδρομήσει ποτέ!

Πέντε από τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ταχυδρομήσει ποτέ άνθρωποι.

Ok, με κάποια από αυτά σκαλώσαμε άσχημα!
Όπως φαντάζεσαι η φάση με τις αποστολές και παραλήψεις πακέτων, χρημάτων, δώρων και οι μεταφορές δεν ήταν πάντα όπως είναι σήμερα. Κάποτε είχες την δυνατότητα να ταχυδρομήσεις πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορείς. Για του λόγου το αληθές ορίστε 5 από τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν ταχυδρομήσει ποτέ άνθρωποι.
Παιδιά
taxydromikafail01-risegr
Kάποια στιγμή το ταχυδρομείο συνειδητοποίησε ότι όλη αυτή η φάση είναι λίγο παράξενη  αλλά πριν από αυτό, μπορούσες να στείλεις το παιδί σου να δει τη γιαγια και τον παππού μεσώ ταχυδρομείου. Το πρώτο παιδί «ταχυδρομήθηκε» το 1913 ένα μίλι μακριά από το σπίτι της γιαγιάς του. Οι γονείς του πλήρωσαν 15 σεντ για γραμματόσημα και 50 δολάρια για το ίδιο το παιδί.  Τα συμπεράσματα δικά σου.
Γάτες
taxydromikafail02-risegr
Από το 1897 ως 1953, το ταχυδρομείο της Νέας Υόρκης χρησιμοποιούσε ένα περίεργο σύστημα μεταφοράς με σωλήνες από την μια μεριά της πόλης στην άλλη. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μεταφέρθηκαν ποτέ, ήταν μια γάτα η οποία μάλιστα επέζησε.
Ένας σκλάβος «ταχυδρόμησε» τον εαυτό του
taxydromikafail03-risegr
Ο Henry Brown έκρυψε τον εαυτό του σε ένα κουτί κι ένας φίλος του ταχυδρόμησε το πακέτο στην Φιλαδέλφεια σε έναν από τους ενάντιους της θανατικής ποινής τον James Miller McKim. Δυστυχώς ο κομπασμός του, καθώς μίλησε δημόσια για αυτό, ήταν ένας από τους λόγους που ψηφίστηκε ο νόμος κατά των φυγάδων σκλάβων του 1850.
Ένα κτήριο
taxydromikafail04-risegr
Το 1916, ο William H. Coltharp ταχυδρόμησε 80.000 τούβλα στη Γιούτα ώστε να μπορέσει να χτιστεί μια τράπεζα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της ταχυδρομικής υπηρεσίας για το βάρος του φορτίου, τοποθέτησε σε κάθε συσκευασία 40 τούβλα. Μετά από πολύ κόπο και διαδρομή 127 μιλίων, η ταχυδρομική υπηρεσία κατάφερε να παραδώσει όλα τα υλικά στην ώρα της.
Έντομα
taxydromikafail05-risegr
Κι όμως κάποτε επιτρέπονταν και τα έντομα, αρκεί να μην είχαν δηλητήριο. Τέλειο ε;