Μεταφραση

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Μπρουσκέτες στο φούρνο με μοτσαρέλα και ελιές

Τραγανές και μυρωδάτες, ιδανικές για σνακ


Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε πλάγιες φέτες 2 εκ.
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
  • 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας (δεντρολίβανο, άνηθο, κόλιανδρο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 4 πιπεριές Jalapenos ψιλοκομμένες
  • Αλάτι


Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, νιφάδες τσίλι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  •  Κόβετε το ψωμί ή την μπαγκέτα σε πλάγιες φέτες 2 εκ. Απλώνετε το μείγμα βουτύρου σε κάθε φέτα ψωμιού.
  • Στη συνέχεια πασπαλίζετε με το τυρί τριμμένο, τις ψιλοκομμένες ελιές και τις ψιλοκομμένες πιπεριές jalapenos.
  • Ψήνετε για 5 έως 8 λεπτά και σερβίρετε.