Μεταφραση

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φιλέτα σολομού φρέσκα
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο τριμμένο
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 10 φύλλα μέντα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το σολομό και το αφήνουμε για 1 ώρα.
  2.  Βγάζουμε ύστερα από τη μαρινάτα και απλώνουμε το σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πανάρουμε με τα αμύγδαλα.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο, τα ντοματίνια και τη μέντα ίσα ίσα να ζεσταθούν.
  4. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το σολομό με αυτή τη γαρνιτούρα.