Μεταφραση

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Η Microsoft ετοίμαζε φορητό Xbox, αλλά τα σχέδια της… ναυάγησαν!

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κατασκευάστριες εταιρείες βάζουν μπρος κάποιο project και τελικά δεν το ολοκληρώνουν… ποτέ! Μπορεί πρωτότυπες ιδέες και καλές προθέσεις να υπάρχουν, ωστόσο όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν αυτό μπορεί και να μην φτάνει!


Μία τέτοια περίπτωση είχαμε και με την προσπάθεια της Microsoft να δημιουργήσει μία handheld έκδοση της κονσόλας Xbox. Το concept του επονομαζόμενου και… «Xboy» είχε πέσει στο τραπέζι στην προηγούμενη γενιά κονσολών, όπου τόσο η Sony όσο και η Nintendo είχαν ήδη στην αγορά τις δικές τους «φορητές» προτάσεις… 
Xboy 1
Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε το πρώην στέλεχος της Microsoft και του Xbox, Robbie Bach, σε μία πρόσφατη συνέντευξη του, πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν σχέδια για την ανάπτυξη του φορητού Xbox, αλλά η έλλειψη πόρων δεν άφηνε το συγκεκριμένο project να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft ήθελα να μπει δυναμικά στον κόσμο των handhelds, ωστόσο το team του Xbox θεωρούσε ότι θα ήταν σπατάλη δυνάμεων και πόρων. Ο ενδοιασμός των υπευθύνων του συγκεκριμένου project είχε να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι η άνοδος του mobile gaming (tablets και smartphones) σε κάποια φάση θα έθετε στο περιθώριο τις παραδοσιακές handheld κονσόλες.

Όπως τελικά αποδείχθηκε οι υπεύθυνοι του Xbox είχαν πολύ μεγάλο δίκιο, καθώς όντως οι φορητές κονσόλες πέρασαν στο περιθώριο και πολύ δύσκολα θα τις ξαναδούμε στο προσκήνιο του gaming. Πάντως, ένα «Xboy» δεν θα ήταν κακή ιδέα, αλλά πλέον κάτι τέτοιο μοιάζει με όνειρο απατηλό…