Μεταφραση

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Τα sex toys της αρχαιότητας -Βρέθηκαν σε ρωμαϊκή έπαυλη 1.900 ετών

Περίεργα σεξουαλικά «φυλαχτά» βρέθηκαν σε ερείπια ρωμαϊκής έπαυλης ηλικίας 1.900 ετών που ανακαλύφθηκαν στο βόρειο Ισραήλ.
Οταν παρουσίασε τα ευρήματά του, σε συνέντευξη τύπου στο Τορόντο, ο καθηγητής Daniel Schowalter, επικεφαλής της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο του Omrit, δήλωσε ότι οι τείχοι του ήταν καλυμμένοι με νωπογραφίες και έφεραν εικόνες από δένδρα, φυτά, πουλιά, ψάρια και πάπιες.

Ο καθηγητής Schowalter είπε ότι οι έρευνες γίνονται από το Carthage College του Γουινσκόνσιν των ΗΠΑ για να ανακαλυφθεί σε ποιόν μπορεί να ανήκε αυτή η ρωμαϊκή έπαυλη. «Ισως κατοικείτο από κάποιον Ρωμαίο έπαρχο ή αξιωματούχο ή ίσως να ήταν το σπίτι κάποιου πλουσίου της περιοχής και ο οποίος είχε υιοθετήσει παραδοσιακά ρωμαϊκά μοτίβα για την διακόσμησή του», δήλωσε.

Ως σήμερα οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα μέρος της έπαυλης, αλλά αναμένεται να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η έπαυλη χτίστηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. Ανάμεσα στα πολυάριθμα ευρήματα, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και χάλκινα φυλαχτά σε μορφή φαλλού.Τα φαλλικά αυτά αντικείμενα από χαλκό γίνονταν κυρίως στην Πομπηία και τα αποκαλούσαν tintinnabula. Ηταν πραγματικά φυλαχτά και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν για να αποφεύγουν το κακό μάτι. Φαλλικές εικόνες και έργα τοποθετούνταν και μπροστά σε εισόδους πόλεων, καθώς και αγαλματίδια του Πριάπου, του θεού της γονιμότητας.

[Ρωμαϊκά ερείπια στο Μαρόκο -Πέτρινη αναπαράσταση φαλλού δείχνει την είσοδο για το πορνείο]Τα φαλλικά φυλαχτά ήταν συνηθισμένα στον ρωμαϊκό πολιτισμό.