Μεταφραση

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

7 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (2017) είναι αφιερωμένη στην Κατάθληψη.

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Η κατάθληψη επιρρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής και σε όλο τον κόσμο. Έχει ψυχικές επιπτώσεις και δυσκολεύει ανθρώπους να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις απλούστερες καθημερινές δραστηριότητες, έχοντας κάποιες φορές καταστροφικές επιπτώσεις στις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους, καθώς και στη διαβίωση. Στις χειρότερες περιπτώσεις, η κατάθληψη μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση κυρίων αιτιών θνησιμότητας στις ηλικίες μεταξύ 15-29 ετών.

Ωστόσο, η κατάθληψη μπορεί να αποφευχθεί και να θεραπευτεί. Μια καλύτερη κατανόηση της έννοιας της κατάθληψης και του πως μπορεί να αποφευχθεί ή να θεραπευτεί, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στίγματος/ταμπού γύρω από την ασθένεια και να οδηγήσει σε περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια από ειδικό.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ