Μεταφραση

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά


Μια σύνθετη σαλάτα μεσα στη νηστεια.



Υλικά για 4 άτομα:

  • 40 μύδια
  • 4 κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, βασιλικό, δεντρολίβανο, μαντζουράνα και θυμάρι)
  • 2 κ.σ. άσπρο ψωμί θρυμματισμένο εκείνη τη στιγμή
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι ανάμεικτη σαλάτα
  • 4 πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τα μύδια σε ένα τηγάνι μαζί με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους.
  • Κόβουμε σε καθένα από τα μύδια το ένα από τα δύο κελύφη και τα πετάμε. Τοποθετούμε τα κελύφη που έμειναν σε ένα ταψί.
  • Φιλτράρουμε το υγρό βρασίματος και το ξαναβάζουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό.
  • Ενώνουμε το υγρό που έμεινε μετά τη μείωση με τα αρωματικά βότανα και το ψωμί.
  • Μοιράζουμε την κομπόστα επάνω στα μύδια, τα οποία τοποθετούμε στα άδεια κελύφη στο ταψί και γκρατινάρουμε στο φούρνο.
  • Παίρνουμε δύο πατάτες, τις κόβουμε σε ψιλές φέτες και τις τηγανίζουμε. Ετοιμάζουμε την κρέμα σκορδαλιάς.
  •  Βράζουμε τις δύο πατάτες που έμειναν και μετά τις χτυπάμε στο μίξερ με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τέλος αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε στο πιάτο τα μύδια, τις φέτες τηγανητής πατάτας με τη σκορδαλιά και μερικά φύλλα σαλάτας. Τα αρωματίζουμε όλα με λίγο ελαιόλαδο.