Μεταφραση

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Πώς θα υποβάλετε φέτος τη φορολογική δήλωση


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Βήμα βήμα η διαδικασία 


Άνοιξε, νωρίτερα από ποτέ, η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Περισσότερα από 6 εκατ. φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος. 

Για όσους προκύψει φόρος, η πρώτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου. 

Η δήλωση θα υποβληθεί φέτος μέσω του διαδικτυακού τόπου της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση aade.gr. Οι φορολογούμενοι θα χρησιμοποιήσουν τους ίδιους κωδικούς που διαθέτουν προκειμένου να εισέλθουν στο σύστημα ενώ φέτος θα ζητηθεί από τους φορολογουμένους να συμπληρώσουν και κάποιον από τους λογαριασμούς καταθέσεων που διαθέτουν, έτσι ώστε εάν προκύψει επιστροφή να τους πιστωθεί ταχύτερα ή εάν απαιτείται συμψηφισμός να γίνει αυτόματα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. 

Η ΑΑΔΕ ήδη έχει εκδώσει το βιβλιαράκι οδηγιών για τη συμπλήρωση των δηλώσεων φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2016, το οποίο και ακολουθεί. 

Δείτε αναλυτικά εδώ