Μεταφραση

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Νηστισιμη συνταγή.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό αρακά βρασμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 12 μικρά καλαμαράκια πλυμένα και καθαρισμένα
  • 1 πράσα λεπτοκομμένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 καρότα μέτρια τριμμένα
  • 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Ζεστ από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το θυμάρι.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και περνάμε στο μπλέντερ. Έτσι έχουμε μια σάλτσα πράσινη.
  •  Σε μία κατσαρόλα με λόγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε την πράσα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα μαγειρεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα καρότα μαζί με τις ελιές και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Αρωματίζουμε μετά με το ζεστ από το λεμόνι και το μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και σερβίρουμε με την πράσινη σάλτσα.