Μεταφραση

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι



Υλικά για 4 άτομα:

  • 30 γρ. βούτυρο
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 400 γρ. σκαλοπίνι από μοσχαράκι γάλακτος
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μασκαρπόνε αραιωμένο με λίγο γάλα
  • 50 γρ. κρασί ροζέ
  • 20 γρ. τοματοπολτό
  • 2 κ. γλυκού πιπέρι ροζ σε κόκκους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τα σκαλοπίνια και τα περνάμε στο αλεύρι και από τις δύο μεριές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
  • Μόλις είναι καυτό βάζουμε μέσα τα σκαλοπίνια. Τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ που έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και αν χρειάζεται το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
  • Μόλις το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τέλος και το ροζ πιπέρι. Αφήνουμε ένα λεπτό να βράσει και σερβίρουμε.