Μεταφραση

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Συνεργασία Lyft και Waymo για οχήματα χωρίς οδηγό

Μία νέα συνεργασία αποκαλύπτεται στον τομέα των οχημάτων χωρίς οδηγό, μεταξύ της Lyft και της Waymo.

Τόσο η Lyft όσο και η Waymo επιβεβαίωσαν την μεταξύ τους συμφωνία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Waymo έχει ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζει την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης που αναπτύσσει σε πραγματικές συνθήκες στην Αριζόνα των ΗΠΑ, με οχήματα Chrysler Pacifica. H συνεργασία με τη Lyft εκτιμάται ότι όχι μόνο θα αυξήσει το εύρος του πεδίου δοκιμών της τεχνολογίας, αλλά και τα σενάρια χρήσης της τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης. Η Waymo, σύμφωνα με το TechCrunch, βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη Honda εκτός από την Chrysler για εφαρμογή της τεχνολογίας της.

Η Waymo είναι ένα παρακλάδι της Google, η οποία ασχολείται εδώ και καιρό με την τεχνολογία αυτονομίας κίνησης των οχημάτων χωρίς οδηγό, ενώ η Lyft αποτελεί μία υπηρεσία μέσω της οποίας μπορούν να γίνουν συνεπιβάτες άνθρωποι που πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, μοιράζοντας τις θέσεις επιβατών σε ένα κοινό όχημα. Η Waymo θεωρείται ότι έχει αναπτύξει μία πολύ αξιόπιστη τεχνολογία, ενώ η Lyft θέλει να προλάβει την Uber, παρουσιάζοντας τη δυνατότητα κίνησης σε οχήματα χωρίς οδηγό.

Η συνεργασία αυτή μεταξύ της Lyft και της Waymo εκτιμάται ότι θα εκτοξεύσει στα ύψη τον ανταγωνισμό στις υπηρεσίες ταξί χωρίς οδηγό.