Μεταφραση

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Αυγοντόματο ή καγιανάς με καπνιστό χοιρινό

Η συνταγή συνώνυμο της ανεμελιάς του καλοκαιριού! Την ετοιμάζουμε χωρίς κόπο και την απολαμβάνουμε με παρέα στο μπαλκόνι.

Υλικά:

  • 350 γρ. καπνιστό χοιρινό, κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 800 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο Pummaro Κλασικό
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών & Μυρωδικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το καπνιστό χοιρινό στο ελαιόλαδο για 2΄. Βγάζουμε το χοιρινό και το διατηρούμε ζεστό.
  • Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1΄. Προσθέτουμε το ντοματάκι, τον πελτέ και το Knorr Aromat και σιγοβράζουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε ξανά στο σκεύος το χοιρινό και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 8΄-10΄, μέχρι να σφίξει ελαφρά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καπνιστό χοιρινό με κρητικό απάκι ή με σύγκλινο Μάνης.