Μεταφραση

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

H LG παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διαφανή οθόνη του κόσμου

Η LG Display παρουσίασε μία εύκαμπτη, διαφανή οθόνη με διαγώνιο 77 ιντσών σε ανάλυση 3840×2160 pixels.

H χρήση της νέας οθόνης της LG προορίζεται για εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, καθώς και άλλες λύσεις, όπως είναι τα συστήματα ενισχυμένης πραγματικότητας και οι οθόνες σε οχήματα. Η LG Display προέβη σε μία επένδυση 110 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του προγράμματος Future Flagship, το οποίο και ασχολείται με την ανάπτυξη εύκαμπτων και διαφανών οθονών.

Η τεραστίων διαστάσεων οθόνη της LG με την Ultra HD ανάλυση, έχει διαφάνεια σε ποσοστό 40%, ενώ μπορεί να τυλιχτεί σε μέγεθος 80 χιλιοστών. Μία από τις εφαρμογές που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια οθόνη είναι σε παράθυρα καταστημάτων, σπιτιών ή ακόμα και σε αυτοκίνητα.Οι εύκαμπτες, διαφανείς οθόνες αποτελούν ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των κατασκευαστών, με την LG Display να έχει ήδη παρουσιάσει μία οθόνη OLED στις 18 ίντσες το 2014, με ακόμα μία παρόμοια πρόταση τεχνολογίας OLED στις 55 ίντσες το 2016, με τις 77 ίντσες να αποτελούν την τελευταία πρόταση.

Σύμφωνα με το Mobile Syrup, η εμπορική διάθεση μίας τέτοιας οθόνης αναμένεται να αργήσει, ενώ το πρώτο smartphone με εύκαμπτη οθόνη εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2018. Αναμφίβολα, η παρουσίαση μίας τόσο μεγάλης και εύκαμπτης οθόνης από την πλευρά της LG Display μπορεί να θεωρηθεί ως μία επίδειξη δύναμης.