Μεταφραση

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Backup μέσω Drive και machine learning από την Google

H Google προσφέρει το Backup and Sync μέσω του Google Drive, ενώ βάζει το machine learning να δουλεύει προς όφελος του Play Store. 

Με το Google Backup and Sync, το οποίο προσφέρεται δωρεάν, μπορεί κανείς να πάρει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρων αρχείων του υπολογιστή μέσω του Google Drive. Το πλεονέκτημα της υπηρεσίας της Google είναι ότι δεν είναι ανάγκη να κάνει ο χρήστης μια σειρά από ενέργειες για την αναδημιουργία της δομής των αρχείων του υπολογιστή του. Το σύστημα το κάνει αυτό με αυτόματο τρόπο, αντιγράφοντας την επιθυμητή δομή στο Drive.

To Google Backup and Sync είναι μια εφαρμογή για υπολογιστές Windows και Mac, ενώ υπάρχει ο περιορισμός των 15 GB που θέτει η Google σε όλους τους λογαριασμούς της. Εάν κάποιος πληρώσει κάτι παραπάνω, θα μπορεί να έχει περισσότερο χώρο διαθέσιμο για πιο αναλυτικό backup. Για να αποκτήσει κανείς την εν λόγω εφαρμογή αρκεί να πληκτρολογήσει photos.google.com/apps στον browser του.

H Google ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning προκειμένου να εντοπίσει τις προβληματικές εφαρμογές στο Play Store, κάνοντας συνδυαστική χρήση της μεθόδου του peer grouping, η οποία συγκρίνει τη λειτουργία εφαρμογών που εκτελούν παρόμοιες εργασίες για να εντοπίσει ποια από όλες είναι ύποπτη για κακόβουλο λογισμικό. Μόλις εντοπιστεί κάτι ύποπτο, τότε η εφαρμογή στέλνεται για περαιτέρω έλεγχο.