Μεταφραση

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Συνεργασία… μυστηρίου μεταξύ Nokia και Xiaomi

Η ανανεωμένη Nokia έρχεται σε συνεργασία με την Xiaomi με τις φήμες να θέλουν να αφορά σε τεχνολογία VR και AR και όχι μόνο.

Μπορεί η συνεργασία των δύο εταιρειών να ξεκίνησε με τη συμφωνία τοποθέτησης του επεξεργαστή Xiaomi Surge S1 στα επερχόμενα mid-range μοντέλα της Nokia, αλλά φαίνεται ότι οι δυο εταιρείες θα προχωρήσουν περαιτέρω τις μεταξύ τους στρατηγικές σχέσεις στο πεδίο της ενισχυμένης και της εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα αναφέρονται σε διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο. Μια σειρά από ευρεσιτεχνίες της Nokia θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από την Xiaomi, ενώ συνεργασία αναμένεται να υπάρξει και στο πεδίο κατασκευής υλικού networking.

Στο κοντινό μέλλον, η συνεργασία μεταξύ της Nokia και της Xiaomi αναμένεται να αγγίξει το πεδίο του Virtual και Augmented Reality, με τρόπους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Η συνεργασία αυτή εκτιμάται ότι θα επεκταθεί αργότερα και στο πεδίο του Internet of Things, με την Xiaomi να θέλει να εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα καλύτερης διείσδυσης σε ποικίλες αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ, με όχημα τη Nokia, ενώ η HMD Global, μέσω της Nokia έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο πλήθος από ευρεσιτεχνίες που θέλει να εκμεταλλευθεί.

Από τις κινήσεις τόσο της Xiaomi όσο και της Nokia γίνεται σαφές ότι αμφότερες οι εταιρείες έχουν ενισχυμένες παγκόσμιες βλέψεις.