Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμυδάκι
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κλαδάκι φασκόμηλο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τις ταλιατέλες να δέσουν με τον κιμά και τα μανιτάρια.
- Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και καλή μας όρεξη!
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά προετοιμασίαΧρόνος ψησίματος:
20 λεπτάΜερίδες:
4Βασικά υλικά:
ΖυμαρικάΕίδος Κουζίνας:
Κιμάς
Μανιτάρια
Ντομάτα
Φασκόμηλο
Ιταλική ΚουζίναΚατηγορία συνταγής:
Ζυμαρικά
Κυρίως πιάτα με κρέας