Μεταφραση

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μπουγάτσα με κρέμα και φέτα!

Η φέτα της δίνει μια παραξενιά, αλλά είναι φοβερή, πιστέψτε μας. 

Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε. Αν το φοβάστε, ξεχάστε τη, αλλά εσείς θα χάσετε... Στην τελική βάλτε φέτα στη μισή κρέμα. Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη στιγμή της μπουγάτσας είναι όταν βγαίνει ζεστή από το φούρνο. Αφήνεις 10 λεπτά να περάσουν και την κόβεις. Γι' αυτό αν είστε λιγότεροι από 4 στο σπίτι, αφήστε τη δεύτερη στην κατάψυξη και ψήστε την κάποια άλλη στιγμή...

Υλικά για 8 άτομα
  • 8 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Για την κρέμα
  • 500ml γάλα
  • 40γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. φέτρα τριμμένη
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα



Εκτέλεση
  1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.
  2. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Ανακατεύετε μέσα και τη φέτα κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια στον πάγκο σας και το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζετε με 2ο, 3ο και τέταρτο φύλλο. Απλώνετε τη μισή κρέμα στην αριστερή πλευρά των φύλλων αφήνοντας περιθώριο πάνω κάτω και αριστερά από 4 δάχτυλα, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο στρώμα κρέμας. Φέρνετε το πάνω και το κάτω μέρος των φύλλων πάνω από τη γέμιση και μετά την απέναντι άδεια πλευρά, διπλώνοντας ότι φύλλο περισσεύει κάτω από την μπουγάτσα. Μεταφέρετε τη μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας και φτιάχνετε μια δεύτερη μπουγάτσα. Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα, χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο της καθεμιάς.