Μεταφραση

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. 

Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Υλικά συνταγής

  • 1 κουνέλι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 4 ντομάτες ή 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • μπαχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας



  1. Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες.
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί.
  3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα
  4. γαρύφαλλα, ένα μπαστούνι κανέλα, μπαχάρι, σκόρδο και αλατοπίπερο.
  5. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
  6. Παράλληλα, καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα τους.
  7. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι στιφάδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου.


Καλή όρεξη!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος:
Δύο ώρες
Μερίδες:
6
Βασικά υλικά:
Κουνέλι
ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Ντομάτα
Κρασί
Είδος Κουζίνας:
Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής:
Παραδοσιακές συνταγές
Κυρίως πιάτα με κρέας