Μεταφραση

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ψάρι με σέλινο

Μια πολύ ωραία συνταγή για ψάρι με σέλινο. 

Εδώ χρησιμοποιούμε ροφό, αλλά μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο, μεγάλο ψάρι όπως σφυρίδες, στήρες, λαβράκια. Αμα μπορείτε να βρείτε βλάχο (το ψάρι!) ακόμα καλύτερα γιατί είναι πιο γευστικός και από το ροφό.

Υλικά συνταγής

  • Δύο κιλά ροφό
  • 1 κιλό σέλινο
  • 1-2 σελινόριζες
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


  1. Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σέλινο. Κόβουμε σε 6-8 κομμάτια τη σελινόριζα
  3. Τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια της σελινόριζας και το σέλινο.
  4. Από πάνω αραδιάζουμε τις φέτες του ψαριού τη μια δίπλα στην άλλη.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αν χρειαστεί ρίχνουμε 1-2 κουταλιές νερό.
  6. Τότε, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, για 5-6 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το ψάρι με το σέλινο με το ζουμάκι του και καλή μας όρεξη! Αν θέλουμε συνοδεύουμε με κάποια σάλτσα βινεγκρετ.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 
45 λεπτά
Μερίδες:
4
Βασικά υλικά: 
Ψάρι
Σέλινο
Σελινόριζα
Κρασί
Είδος Κουζίνας: 
Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής: 
Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτα με θαλασσινά
Ψαροσυνταγές