Μεταφραση

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

H Google ασκεί έφεση για το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Google αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να της επιβάλλει πρόστιμο για τη δημιουργία τραστ.

Το πρόστιμο που έχει επιβάλλει η E.E. στην Google φτάνει σε ύψος τα 2.4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, ποσό που θεωρείται πολύ υψηλό, καθώς αποτελεί ποινή ρεκόρ για την Κομισιόν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η Google, μέσα από την μηχανή αναζήτησής της παραβίασε τους κανόνες εναντίον της δημιουργίας τραστ, με την εμφάνιση αποτελεσμάτων σύγκρισης μέσα από το Google Shopping προς όφελος συγκεκριμένων προϊόντων.

Η Google θεωρεί ότι δικαιούται να ζητήσει εκ νέου εκδίκαση της απόφασης εναντίον της, μετά από την απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να εξετάσει εκ νέου την περίπτωση ενός προστίμου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που επιβλήθηκε στην Intel το 2009, για παρόμοια περίπτωση παραβίασης των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποφυγή δημιουργίας τραστ.

Στο τέλος του περασμένου μήνα, η Google αποφάσισε να συμμορφωθεί σε κάποιες από τις απαιτήσεις που είχε η Κομισιόν για την καλύτερη και ορθότερη λειτουργία του Google Shopping, δίνοντας λεπτομέρειες αναφορικά με τις αλλαγές που θα προωθήσει ώστε να γίνεται σεβασμός όλων των κανόνων της ελεύθερης αγοράς. Η Κομισιόν πάντως, από την μεριά της φέρεται να εξετάζει και άλλες υπηρεσίες της Google για ζητήματα παραβίασης των κανόνων της αγοράς.