Μεταφραση

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα σοκολάτας

Όλο και κάποιος αγαπημένος θα έχει γενέθλια ή τη γιορτούλα του, όλο και κάποιον θα θέλετε να κάνετε χαρούμενο με γενναίες δόσεις σοκολάτας. 

Έχει πολλά στάδια αυτή η τούρτα, αλλά όλα τους είναι εύκολα, σας διαβεβαιώνω. Κι η τούρτα της κολάσεως με γεύση παραδεισένια. Ε, αφού μπορώ να τη φτιάξω εγώ, είναι σίγουρο πως μπορείτε κι εσείς. Φτιάξτε τη λοιπόν όπου αγαπάτε!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
  • 6 αβγά
  • 270γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 βανιλίνη
Για το σιρόπι
  • ¾ φλιτζανιού νερό
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 1 σφηνάκι λικέρ κρέμα καφέ
Για τη μους σοκολάτας
  • 300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 σφηνάκι λικέρ κρέμα καφέ ή άλλο της επιλογής σας
για την επικάλυψη και τη διακόσμηση
  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή περγαμόντο στραγγισμένο από το σιρόπι
  • παστέλι

Εκτέλεση
  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα γιατί πρέπει να μείνει στο ψυγείο μερικές ώρες να πήξει.
  2. Βάζετε τα 200ml της κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τη σοκολάτα σε μπολ. Πριν πάρει βράση η κρέμα τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα. Μετά από λίγο αρχίζετε να ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ανακατεύετε μέσα και το λικέρ.
  3. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (τα 300ml) στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Στο τέλος ανακατεύετε το μείγμα της χλιαρής σοκολάτας στην σαντιγί κι όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά σε ένα μείγμα το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  4. Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και βάζετε μέσα 2 σχάρες. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να διογκωθεί, να γίνει λευκό και πηχτό. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμη.
  5. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε στο μείγμα των αβγών τη βανίλια και το αλεύρι λίγο λίγο από σουρωτήρι ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μοιράζετε το μίγμα σε τρία ταψάκια που έχετε στρώσει προηγουμένως με ένα κομμάτι λαδόκολλα κομμένο στο μέγεθος του πάτου των ταψιών σας.
  6. Ψήνετε τα παντεσπάνια όλα μαζί στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Όταν κρυώσουν τα κλείνετε σε σελοφάν για να μην ξεραθούν.
  7. Ετοιμάζετε και το γλάσο της επικάλυψης: Βάζετε να πάρει βράση η κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και ψιλοκόβετε τη σοκολάτα σε μπολ. Ρίχνετε από πάνω την καυτή κρέμα και ανακατεύετε να λιώσει. Τέλος ενσωματώνετε το μέλι και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  8. Ετοιμάζετε και το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τον καφέ για 5 λεπτά και τέλος ανακατεύετε μέσα το λικέρ.
  9. Στήνετε την τούρτα: Τοποθετείτε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα, αφαιρείτε το χαρτί και με ένα πινέλο σιροπιάζετε με το σιρόπι. Απλώνετε πάνω του τη μισή μους σοκολάτας, σκεπάζετε με δεύτερο παντεσπάνι, αφαιρείτε το χαρτί, σιροπιάζετε και απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη μους. Σκεπάζετε με το τελευταίο παντεσπάνι και το σιροπιάζετε επίσης.
  10. Περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας που ετοιμάσατε φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά της τούρτας και διακοσμείτε σύμφωνα με τα υλικά που έχετε στο σπίτι και τη φαντασία σας. Εγώ δεν είχα και πολλά, γλυκό περγαμόντο και λίγο παστέλι που έκοψα σε μπουκίτσες.