Μεταφραση

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

H E.E. πιέζει Google, Facebook και Twitter για το παράνομο περιεχόμενο

Η Κομισιόν αποφάσισε να ασκήσει εντονότερες πιέσεις στους μεγάλους παίκτες του Internet, όπως είναι η Google, το Facebook και το Twitter.

O στόχος της E.E. είναι να πιέσει Facebook, Twitter και Google, ώστε να προβούν πιο γρήγορα στις απαιτούμενες κινήσεις που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του παράνομου περιεχομένου από τις ιστοσελίδες τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να ενδιαφέρεται για το πώς θα γίνουν οι κινήσεις από τους μεγάλους παίκτες του Internet προκειμένου να μπορεί να γίνει πιο ταχύς και αποτελεσματικός ο έλεγχος του παράνομου περιεχομένου μέσα από τα κανάλια των social media και των online εργαλείων της Google.

O σκοπός της πίεσης των Google, Facebook και Twitter να κάνουν περισσότερες ενέργειες και πιο γρήγορα, εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εξάλειψη του φαινομένου της διακίνησης παράνομου περιεχομένου online. H Κομισιόν έθεσε ένα πλαίσιο αρχών και ενεργειών βάσει των οποίων μπορεί να γίνει ο άμεσος περιορισμός της κυκλοφορίας παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται να μην είναι ευχαριστημένη από την μέχρι τώρα ανταπόκριση των μεγάλων παραγόντων του Internet, από τους οποίους περιμένει να βελτιώσουν τα αντανακλαστικά τους όσον αφορά στην καταπολέμηση τόσο της πειρατείας όσο και της ρητορικής του μίσους.