Μεταφραση

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

To Facebook δοκιμάζει εργαλείο αναγνώρισης προσώπου

Το Facebook φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο τρόπο για να μπορεί κανείς να μπαίνει στο προφίλ του, με τη βοήθεια της αναγνώρισης προσώπου. 

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το Facebook φαίνεται να ασχολείται κυρίως με το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός προβλήματος στο προφίλ ενός χρήστη, όπως είναι μία παραβίαση ασφαλείας του προφίλ στο Facebook και τον Messenger. H αναγνώριση προσώπου θα μπορεί να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα εισόδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν το TechCrunch και το BGR, η λειτουργία της αναγνώρισης προσώπου θα είναι διαθέσιμη μόνο στις συσκευές εκείνες με τις οποίες έχει ήδη γίνει κάποια προηγούμενη είσοδος στο Facebook. Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες αναφορικά με το πώς θα λειτουργεί ακριβώς αυτή η δυνατότητα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνεται χρήση της κάμερας μίας συσκευής.

Το βασικό στοιχείο που έχει κυκλοφορήσει από την μέχρι τώρα φημολογία είναι ότι η αναγνώριση προσώπου για την είσοδο στο Facebook θα λειτουργεί αφότου έχει παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα εισόδου, άρα θα είναι μία κατάσταση που θα προκύπτει μετά από κάποιο πρόβλημα και όχι ένας τυπικός τρόπος εισόδου στο προφίλ σας.