Μεταφραση

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Σοκολατόπιτα με διπλή σοκολάτα (turbo chocolate cake)

Μέσα έξω σοκολατένιο με βουτυρένιο άρωμα και διακοσμημένο με χρωματιστά ζαχαρωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, είναι ένα δημιούργημα χάρμα οφθαλμών. 

Πάνω απ όλα όμως είναι ένα πεντανόστιμο κέικ που οι εραστές της σοκολάτας θα λατρέψουν πραγματικά.

Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 23εκ.
  • 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250γρ. βούτυρο
  • 200ml νερό
  • 4 αβγά
  • 270γρ. αλεύρι
  • 30γρ. κακάο
  • 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. ζάχαρη καστανή
Για το γλάσο σοκολάτας
  • 200γρ. Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 25γρ. βούτυρο
  • 80γρ. ζάχαρη άχνη (περίπου)
Για τη διακόσμηση
  • Καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
  • ζαχαρωμένα φρούτα της επιλογής σας

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε το ταψάκι σας
  2. Βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι το νερό, την κουβερτούρα και το βούτυρο και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύετε σταδιακά.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
  4. Σε ένα δεύτερο ευρύχωρο μπολ χτυπάτε τα αβγά να αφρατέψουν και ανακατεύετε μέσα το λιωμένο μίγμα της σοκολάτας και μετά το μίγμα με το αλεύρι.
  5. Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει ελαφρώς.
  6. Ξεφουρνίζετε, αναποδογυρίζετε το κέικ σε σύρμα κι αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γλάσο της σοκολάτας.
  7. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέσα εκτός φωτιάς την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Ύστερα προσθέτετε την άχνη ζάχαρη ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ομοιογενές το γλάσο.
  8. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος, καλύπτετε με το γλάσο της σοκολάτας και διακοσμείτε σύμφωνα με τα γούστα σας. Εγώ χρησιμοποίησα καρύδια κι ζαχαρωμένους ιβίσκους και φέτες ανανά.