Μεταφραση

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Black Forest Τούρτα

Η τούρτα «μαύρο δάσος» ή Μέλανας Δρυμός επί το γερμανικότερο. 

Με μικρή παραλλαγή στην κρέμα γιατί βρίσκω τόσο βαρετή περίπτωση τη σκέτη σαντιγί... H συγκεκριμένη περιέχει λευκή σοκολάτα, βανίλια και τυρί κρέμα. Και με το χέρι στην καρδιά σας διαβεβαιώνω είναι πεντανόστιμη!!!

Για το παντεσπάνι
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (παρά δύο δάχτυλα)
  • 4/5 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/5 φλιτζανιού κακάο
Για την κρέμα και τη διακόσμηση
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. λευκή κουβερτούρα (σε κομματάκια)
  • 200γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • 1 κονσέρβα μέτρια βύσσινα κομπόστα
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο
  • Ξύσμα κουβερτούρα

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα σας να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Μεταφέρετε το κακάο και το αλεύρι σε σουρωτήρι και το ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Κόβετε με το ψαλίδι 3 δίσκους από χαρτί ψησίματος και στρώνετε με αυτούς τρία ταψάκια στρογγυλά με Διάμετρο 22εκ. Τους αλείφετε με λίγο σπορέλαιο.
  3. Μοιράζετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε τα παντεσπάνια στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε τα ταψάκια κι αφού κρυώσουν λίγο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα και τραβάτε προσεκτικά τα χαρτιά να ξεκολλήσουν. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
  4. Λιώνετε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και βάζετε την κρέμα γάλακτος να χτυπηθεί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και να γίνει σαντιγί.
  5. Ανακατεύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το τυρί κρέμα και ύστερα ενσωματώνετε αυτό το μείγμα στην σαντιγί. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο.
  6. Στραγγίζετε τα βύσσινα και κρατάτε το ζωμό της κονσέρβας. Αφήνετε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίζουν μέχρι να τα χρειαστείτε.
  7. Για να μοντάρετετε την τούρτα: Στρώνετε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ανακατεύετε 2 φλιτζανάκια του καφέ σιρόπι από την κονσέρβα με το λικέρ. Με αυτό το μείγμα σιροπιάζετε ελαφρά το πρώτο παντεσπάνι ρίχνοντάς το με κουταλάκι του γλυκού. Σκεπάζετε με μια στρώση κρέμας, μοιράζετε το 1/3 των βύσσινων και συνεχίζετε με δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα, 1/3 από βύσσινα, τελευταίο δίσκο παντεσπάνι, σιρόπι.
  8. Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά όλης της τούρτας και την πασπαλίζετε πάνω και περιφερειακά με το ξύσμα σοκολάτας. Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βύσσινα και αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί για μια δυο ώρες τουλάχιστον μέχρι να τη σερβίρετε.