Μεταφραση

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Κοτόπουλο με λαχανικά και ζυμαρικά

Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο νόστιμο και χορταστικό. Αυτό τι άλλο...

Υλικά για 4 άτομα
  • 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 400γρ. ζυμαρικά κοντά της επιλογής σας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
  • 1 ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη
  • 150γρ. φέτα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Το αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ψήνετε να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά και τα γυρίζετε κι από την άλλη.
  2. Προσθέτετε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συχνά.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε στο τηγάνι την ξυσμένη ντομάτα. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, υπολογίζοντας 1 λεπτό λιγότερο.
  5. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, τον μαϊντανό και τη φέτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε πιάτα.