Μεταφραση

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Ταρταλέτες λεμονιού με μύρτιλα και φράουλες

Γλυκιά με μια ευχάριστα ξινούτσικη νότα και αρωματική, βελούδινη σε κάθε περίπτωση.

Υλικά για 12 τεμάχια
Για την κρέμα λεμονιού
  • 90γρ. χυμό λεμονιού
  • 4 αβγά
  • 135γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 12γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 135γρ. βούτυρο σε κύβους
Για τη ζύμη
  • 250γρ. αλεύρι μαλακό
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 80γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη διακόσμηση
  • blueberries
  • φράουλες
  • άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  1. Για την κρέμα: Βάζετε το χυμό και το ξύσμα με τα αβγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρολάκι στη φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να πήξει η κρέμα. Ενσωματώνετε το βούτυρο στο τέλος. Περνάτε την κρέμα από σήτα για να γίνει εντελώς βελούδινη και αφήνετε να κρυώσει.
  2. Ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι και την άχνη ζάχαρη δουλεύοντάς τα υλικά με τα δάχτυλα. Όταν ενωθούν ρίχνετε και το αβγό και ομογενοποιείτε τη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 35γρ. και τις ανοίγετε με τον πλάστη σε δίσκους. Τις προσαρμόζετε σε βουτυρωμένα φορμάκια και κόβετε το περίσσευμα τριγύρω.
  4. Αφήνετε τις φορμίτσες στην κατάψυξη και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Όταν πιάσει θερμοκρασία ο φούρνος ψήνετε τα ταρτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά περίπου.
  5. Ξεφουρνίζετε τις ταρταλέτες και μετά από λίγο τις ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  6. Μεταφέρετε την κρέμα λεμονιού σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε τις τάρτες.
  7. Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε με blueberries και φράουλες και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.